Je verspillingen uit het nieuwe werken halen

Erik Vosman

Ik geef advies over

De traditionele kantoorbaan heeft ruimte gemaakt voor de flexibele werkplek. De één zit thuis, de ander in een co-work, bij een klant of wel gewoon “lekker” op kantoor! Het flexibele werken, iets wat tegenwoordig snel te organiseren is, maar wat aandacht en betrokkenheid vraagt om goed te implementeren. Het vraagt immers wel wat. Van de medewerker, het team tot aan de leidinggevende. In ons gesprek geef ik meer inzicht en help ik je in wat belangrijk is om als hybride team te functioneren.

Ervaring

Ik ben opgegroeid en opgeleid binnen de logistiek. Binnen mijn werk in 15 jaar tijd veel ervaring opgedaan met lean management. Ik ontdekte dat we sinds jaar en dag in organisaties kijken met de visie dat zolang ons werk waarde toevoegt aan product of dienst, we efficiënt werken. Maar het is tijd om de waarde van de mens weer centraal te laten staan. En dit begint door meer te gaan kijken onze persoonlijke waarden. En dat deze waarden samen met die van de organisatie het uitgangspunt zijn voor hoe en waar we ons werk doen.

Eén van die waarden voor mij is mijn kinderen, mijn gezin. En wat ik mij realiseerde de afgelopen jaren is dat ik met het hybride werken veel meer regie wist te pakken over mijn werk in combinatie met mijn rol als vader. Er overviel een soort van rust. Want de waarde die ik al die jaren nastreefde, resulteerde vaak in ren en vlieg werk tijdens pauzetijden, eerder van kantoor weg om snel je dingen te kunnen doen en ‘s avonds je werk af te maken. Een ratrace die ik nog te veel om me heen zie gebeuren.

Voor mij heeft de vrijheid en de keuze om mijn eigen ritme te pakken en productief te zijn op mijn manier zoveel bijgedragen aan mijn werk en leefgenot dat ik het echt zo jammer vind om te horen dat dit bij lang niet iedereen zo voelt en daar wil ik verandering in brengen. Dat iedereen mag en kan werken in zijn of haar eigen ritme en eigen plek. Van kantoor, thuis of elders.

Ik wil je laten zien dat een andere manier van werken mogelijk is. Dat door waarden van medewerker en organisatie centraal te laten staan in de afspraken en werkprocessen, je zult zien dat er met meer plezier en energie gewerkt wordt en dat dit efficiënter en productiever is voor de organisatie.

En deze veranderde kijk op werk vraagt ook een andere aanpak hoe we werk inrichten. En daarin ben ik jou partner.

5/5
Erik Vosman

Je verspillingen uit het nieuwe werken halen

Ga voor een werkomgeving met meer werkgeluk, efficiëntie en productiviteit.

Stel je vraag