Je diversiteit- en inclusieconsultant

Ilse Janssenswillen

Ik geef advies over

B2B
Consultancy rond diversiteit en inclusie op de werkvloer:
✔️ Opstellen/bijstellen diversiteitsplannen (beleidsmatig)
✔️ Uitwerken/bijstellen van een on-boardingsprogramma gericht op inclusie
✔️ Geven van in-company trainingen rond cultural awareness en interculturele communicatie
✔️ Uitwerken/bijstellen van recruterings processen gericht op inclusie

B2C
Job- en loopbaancoaching van non-natives in België en Nederland:
✔️ Coaching naar (beter) werk door middel van gerichte sollicitatietraining
✔️ Cultuurcoaching rond de gelijkenissen/verschillen in culturen van thuis- en gastland

Ervaring

Core ondersteunt bedrijven naar een inclusief HR beleid en begeleidt anderstaligen naar (beter) werk.

Dit alles vanuit de passie van zaakvoerster Ilse Janssenswillen. De missie van Core is dan ook zeer duidelijk: het talent linken met de juiste werkgever zodat deze beiden kunnen groeien in een constructieve samenwerking. Core maakt connecties mogelijk, verzorgt de samenwerking en faciliteert een verandering in de missie en visie van het bedrijf, zodat talenten optimaal ingezet worden en samenwerkingen sterker worden over alle grenzen heen.

Mijn achtergrond is een professionele loopbaan van +20 jaar in toerisme (leisure & business) en HR, meer bepaald recrutering en selectie en jobcoaching. De laatste 5 jaar heb ik mij toegespitst op Diversiteit en Inclusie op de werkvloer en startte ik mijn eigen bedrijf Core. Hierin ondersteunen we bedrijven in hun Diversiteit en Inclusieverhaal op de werkvloer en zijn wij hun hands-on partner in het uitwerken en implementeren van een inclusief beleid.

Dit kan gaan van het uitwerken van een plan, concrete acties implementeren op de internationale werkvloer, geven van workshops en keynotes tot individuele begeleiding van collega’s of leidinggevenden. Naast de samenwerking met bedrijven doen we ook aan job- en mentorcoaching van anderstalige nieuwkomers in België. We begeleiden hen naar een gepaste job, of betere job, door gespecialiseerde jobcoaching gericht op de lokale arbeidsmarkt en werken samen met een team van vrijwilligers die werken aan de randvoorwaarden voor een vlotte integratie. In de laatste 5 jaar mochten we +500 nieuwkomers begeleiden met +120 diverse nationaliteiten.
5/5
With great respect for and understanding of the culture, possibilities, interests, talents and needs of both parties, Ilse seeks to create spaces where employees and employers can flourish together in a safe working environment. During the past 2 years, she inspired me to give multiple non-native employees an opportunity in my team, for which I am very grateful. Ilse combines enthusiasm and passion for people with realism to make things happen. She’s well-prepared and continuously supported both the employees and myself as employer. An extremely professional matchmaker.
Niels Dewil Customer & Operational Insights Manager - Luminus
Ilse Janssenswillen

Je diversiteit- en inclusieconsultant

Core ondersteunt bedrijven naar een inclusief HR beleid en begeleidt anderstaligen naar (beter) werk.

Stel je vraag