Je adviseur voor cultureel ondernemen

Dorine Schoon - Adviesuurtje

Ik geef advies over

Ik bied advies en begeleiding aan freelance (klassieke) musici, ensembles en culturele organisaties over ondernemerschap binnen de culturele sector.

Mijn focus ligt op ondernemen onder jouw eigen voorwaarden, op het begrijpen en toepassen van de Fair Practice Code en het navigeren door de culturele arbeidsmarkt. Door middel van praktische tips en tools kun je zelf aan de slag.

De meest gestelde vragen:
✔️ Wat is een ‘fair’ tarief?
✔️ Hoe presenteer ik mezelf als musicus?
✔️ Welke regelingen en subsidies zijn er voor mij?
✔️ Hoe kan ik meer geld verdienen zonder mijn artistieke vrijheid te verliezen?
✔️ Hoe werk ik volgens de Fair Practice Code?
✔️ Ik kan niet ondernemen, wil je me helpen?

Ervaring

Ik zet me in voor een veilige en eerlijke culturele sector, waarbij ik de Fair Practice Code als uitgangspunt neem.

Ik werk als zelfstandig adviseur voor verschillende opdrachtgevers uit de culturele sector, momenteel voor Platform ACCT, de Amsterdamse Kunstraad, de Kunstenbond en De Creatieve Coalitie. Ook adviseerde ik het Fonds Podiumkunsten en geef ik regelmatig workshops en coaching aan freelance musici en andere creatieve professionals.

Onderwerpen als eerlijke tarieven en sociale veiligheid voor freelance musici heb ik op de kaart weten te zetten via het door mij opgerichte Platform voor Freelance Musici (PvFM). Als directeur/bestuurder van dit platform kom ik op voor freelance musici en werk ik samen met alle leden aan het realiseren van ‘Fair Pay’.

Als freelance hoboïste speelde ik bij de grote Nederlandse orkesten (o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest en het Metropole Orkest), was ik actief als kamermusicus en werd regelmatig gevraagd voor cd- en tvopnames. Daarnaast heb ik als speler in diverse muziektheaterproducties gestaan (oa bij Orkater, Calefax en het Asko-Schonberg ensemble).

Tegenwoordig richt ik me vooral op m’n werkzaamheden ter verbetering van de muzieksector, maar nog steeds speel ik hobo.
5/5
Dorine verstrekt heldere informatie, waardoor keuzes maken een stuk behapbaarder wordt. Ze weet belangrijke kwesties op een prettige en overzichtelijke manier te behandelen. Een aanrader voor culturele ondernemers die met hun toekomst bezig zijn.
Jord
Dorine Schoon - Adviesuurtje

Je adviseur voor cultureel ondernemen

Ik geef advies en coaching aan freelance musici en culturele organisaties waarbij ik de Fair Practice Code als uitgangspunt neem.

Stel je vraag